« Bill Gates wil crashvrije auto | Hoofdmenu | Deng-spot gecensureerd »

Reacties

yupie

Dat 1,7 miljard euro besparing zou inhouden dat er 34.000 jobs verdwenen, is blijkbaar op een al te tendensieuze manier berekend nl. door dit bedrag gewoon door de gemiddelde loonkost te delen. Het cijfer is dus totaal uit de lucht gegrepen.

Om een andere reden vind ik deze titel tendensieus en zelfs gevaarlijk. Er wordt gesuggereerd dat prijsdalingen als voornaamste (of moreel dermate doorwegend) effect jobverlies hebben. En kortom eigenlijk niet goed zijn. M.a.w. het zou bijna een sociale maatregel zijn om prijzen omhoog te halen. Want met gestegen inkomsten zou een bedrijf meer mensen kunnen aanwerven.

Terwijl dit alles gewoon een spel van economie is. Waar de vrije markt netjes zijn werk doet, waar de consument profiteert, en waar al te ver doorgedreven prijsdalingen tot automatische correcties gaan leiden - want onhoudbaar voor supermarkt of producent, waarna die marktspeler verdwijnen zal. Verdwijnt er geen enkele marktspeler, dan is dat eerder een indicatie dat de prijzen vroeger gewoon te hoog waren en nu genormaliseerd zijn.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.